Karud tüürisid kodusaalis Keila vastu võidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina Karud kindlustasid ameeriklasest tagamehe Gregory Clay Fosteri toel endale Eesti teise liiga meistrivõistluste mängus Keila Korvpallikooliga põhiturniiri võidu ja kõrgeima asetuse enne veerandfinaale.
Kadrina Karud kindlustasid ameeriklasest tagamehe Gregory Clay Fosteri toel endale Eesti teise liiga meistrivõistluste mängus Keila Korvpallikooliga põhiturniiri võidu ja kõrgeima asetuse enne veerandfinaale. Foto: Vladislav Musakko

Kadrina Karude korvpallimeeskond kindlustas laupäeval kodusaalis saavutatud 106:83 paremusega Keila Korvpallikooli üle endale Eesti teise liiga meistrivõistluste põhiturniiri võidu. Keila läheb play-off-ile vastu teise asetusega.

Nii arvukalt pealtvaatajaid, kui oli Kadrina spordihoones laupäeval kodumeeskonnale kaasa elamas, pole seal varem ilmselt nähtud. Kokku võis saalis loendada üle paarisaja korvpallihuvilise, kes palistasid kõik seinaääred nii istudes kui ka püsti seistes.

Publikut oli lausa nõnda palju, et nii mõnelgi hilisemal saabujal tuli mängu jälgida spordihoone koridoris läbi avatud saaliukse.

Tasavägise alguse järel pääses mängu esimese veerandaja lõpetuseks ette kodumeeskond 29:25. Avapoolaja lõpuks juhtisid Karud juba turvaliselt 57:38. Kohtumise teisel poolajal õnnestus peatreener Andres Sõbra juhendatud kadrinlastel oma eduseisu veelgi kasvatada: kolmanda veerandaja lõpuks olid nad ees 89:55 ja võitsid kogu mängu 106:83.

Üleplatsimeheks kerkis Kadrina Karude värskeim täiendus, ameeriklasest tagamängija Gregory Clay Foster, kes viskas 31 punkti, jagas kaaslastele seitse korviga lõppenud söötu ja võttis kuus lauapalli. Kaksikduubliga maha saanud tsenter Rait Tammet lisas 17 punkti ja 15 lauapalli, Allan Ehte viskas 15 ning Lauri Mets 13 punkti.

Keila Korvpallikooli parematena tõid Conrad Sengbusch 17, Kevin Äkke 11 ja Marek Uusoja 10 punkti.

Vastaste peatreener Peep Pahv tõdes pärast mängu, et midagi lihtsat ta kohtumise eel ei lootnudki. Pealegi puudusid külaliste rivistusest eri põhjustel kaks-kolm olulist pallurit: vigastatud Georg Tambre, samuti Kevin Sepik ja Roland Tamkivi.

Kadrinlaste uue leegionäri Gregory Fosteri kohta kostis Pahv, et too on oma oskuste poolest peajagu parem, kui teises liigas pakutav mängutase. Kiidusõnu pälvisid keilakate lootsilt Karude teisedki liidrid, nagu Rait Tammet ja Allan Ehte. "Fosteri tulekuga on Ehtel nüüd selgelt rohkem tegutsemisvabadust ja hingetõmbeaega," lisas Peep Pahv.

Karude koosseisus polnud tänaseks matšiks üles antud Gert Kullamäed, kes viibis siiski meeskonna varumeeste pingil. Kadrinlaste mänedžer Raivo Tribuntsov kõneles, et vanameister jäi tosina mänguks üles antud palluri hulgast välja peatreener Andres Sõbra otsusel.

"Gert puudus osadelt treeningutelt ja Andrese (Andres Sõbra - toim.) põhimõtteid teades niisama koosseisu ei pääse," sedastas Tribuntsov. "Nii lihtne ongi, sest Andresel on omad reeglid, millest ta kinni peab. Kindlasti saab Gert oma mänguaja kätte, sest play-off on kohe ukse ees."

Karude mänedžer lisas tänase kohtumise ajal Kadrina spordikeskuse saali ummistanud pealtvaatajate hulka vaadates, et alevikku oleks vaja tulevikku silmas pidades hädasti uut ja praegusest suurema mahutavusega spordisaali. Tema kinnitusel mõtteid selles suunas juba vaikselt liigutatakse ja isegi mõned nimevariandid on peast läbi käinud: Sõbra hall või Karukoobas.

Eesti teise liiga meistrivõistluste veerandfinaalis kohtuvad Kadrina Karud tartlaste Terminal Oil meeskonnaga. Mängude täpsed toimumisajad selguvad uuel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles