President kutsub esitama kandidaate auhinnale "Lastega ja lastele"

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste heaolule mõtlejaid tuleb tunnustada, teatab president.
Laste heaolule mõtlejaid tuleb tunnustada, teatab president. Foto: Mailiis Ollino

President Kersti Kaljulaid tuletab sotsiaalmeedias meelde, et taas saab esitada kandidaate tunnustusauhinnale "Lastega ja lastele" tõstmaks esile inimesi, kes on oma tööde ja tegemistega Eesti laste ja perede elu positiivselt mõjutanud.

"Märgata ja esile tõsta võib nii väikeseid kui suuri, aga ka organisatsioone, kes on mõne algatuse või pikaajalise tegevusega andnud rohkem kui neilt oodatakse, et lastel, noortel ja peredel silmad säraksid," kirjutab Kaljulaid Facebookis.

Tunnustusauhinda "Lastega ja lastele" antakse välja kuuendat korda. Sel aastal jagatakse auhindu kolmes kategoorias: "Lapse suur tegu", "Muutuste looja" ja "Elutööpreemia". Lisaks tunnustab lastest ja noortest koosnev komisjon üht auhinnale esitatud kandidaati, kelle tegevust peavad nad ise kõige silmapaistvamaks.

Kandidaate saab esitada kuni 15. aprillini ja selleks tuleb täita õiguskantsleri kodulehel taotlus.

"Annan koos õiguskantsler Ülle Madisega auhinnad üle lastekaitsepäeval, 1. juunil presidendi kantselei roosiaias," lisas Kaljulaid.

Tunnustusauhinda annavad välja kaheksa laste heaolu väärtustavat organisatsiooni: Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, Eesti Lasterikaste Perede Liit, Lastekaitse Liit, MTÜ Oma Pere, SEB Heategevusfond, sotsiaalkindlustusamet, presidendi kantselei ja õiguskantsleri kantselei. Seniste laureaatidega ja tunnustusauhinna statuudiga saab tutvuda õiguskantsleri kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles