Kiri: noorte Tugila toetab Lääne-Virumaa noori ka alanud aastal

, MTÜ Tapa Lastekaitse Ühing juhatuse esimees, noorsootöötaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Eesti maakondadele selgus hiljuti hea uudis, et Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse loodud Noorte Tugila programm jätkub riigi toel tänavu 13 maakonnas. Noortel, kes ei õpi ega tööta, on jätkuvalt võimalik oma kodukandis tuge saada. Lääne-Virumaal saavad noored pöörduda Tapa, Rakvere linna ja Rakvere valla tugilate poole.

Kui Noorte Tugila riiklik programm 2015. aasta novembris käivitus, oli eesmärk kolme aasta jooksul üles leida ja aidata tagasi tööle või kooli tuhandeid 15–26-aastaseid mittetöötavaid ja -õppivad noori. Esialgsel hinnangul oli Eestis ligi 24 000 noort, kes olid mitmesugustel põhjustel aktiivsest elust kõrvale jäänud.

Sihtrühma kuulusid ka kolmeaastase lapsega kodus olevad vanemad, kes pooleli jäänud haridustee tõttu kuulusid riskirühma. Samuti olid valimis need noored, kes hooldasid oma pereliikmeid, ajateenistusest tulnud või välismaalt tagasi pöördunud noored, kes polnud oma otsust edasise kohta veel teinud. Suurem osa noori aga olid niisugused, kes olid jätnud kooli pooleli või alles otsisid, mida valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles