Vikerraadio e-etteütluse õpilaskategoorias tuli võit Kadrinasse

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkool.
Kadrina keskkool. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna toimus Vikerraadios traditsiooniline emakeelepäeva e-etteütlus. Lõpphindamisele saadeti rekordilised 7969 e-etteütlust, õpilaste kategoorias saavutas parima tulemuse Kadrina keskkooli õpilane Margit Kerov.

Kadrina keskkooli abiturient Margit Kerov rääkis, et emakeelepäeva tähistatakse koolis suurelt, kes soovib, sel on võimalus kirjutada e-etteütlust. Tema ise osales neljandat korda, ka eelmisel aastal läks tal enda sõnul kenasti: vigu oli üks. Sel aastal tegi ta vigadeta töö, edu tõi ka see, et ta ei hakanud kirjutatut liiga palju üle kontrollima. "Tekst polnud ka eriti keeruline. Kirjutasin etteütluse ära esimese korraga ja saatsin kohe ära," ütles Kerov. 

Neiu tunnistas, et kaalus veidi pikemalt sõna "nii-öelda" kirjutamise juures. "Alati mõtlen, kas kirjutan selle õigesti, kas seal on sidekriips," lausus Kerov. Tema sõnutsi oli õpilaste seas parimaks kirjutajaks saamine üllatuslik ja tunne on uhke. Sel aastal Kadrina keskkooli lõpetav Margit Kerov ütles, et soovib edasi õppida eesti filoloogiat.

E-etteütlusel anti esikoht välja kuues kategoorias (täiskasvanud, õpilased, filoloogid, muu emakeelega, eestlased välismaal ja vaegkuuljad).

E-etteütlusest võttis osa ka Virumaa Teataja ajakirjanik Aivar Ojaperv. Kuidas ajakirjanikul ettevõtmine õnnestus, saab lugeda homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles