Spordikooli kossupoistel on käsil uskumatu seeria

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg-Richard Aare (palliga) kerkis viimati tiimi Rakvere SK / Tarvas tulemuslikumaks mängumeheks, visates KK HITO / BC Karjamaa korvi koguni 42 punkti.
Georg-Richard Aare (palliga) kerkis viimati tiimi Rakvere SK / Tarvas tulemuslikumaks mängumeheks, visates KK HITO / BC Karjamaa korvi koguni 42 punkti. Foto: Ain Liiva

Läinud aasta lõpus paljusid korvpalliga sina peal olevaid inimesi üllatanud ja Eesti karikavõitjaks kroonitud Rakvere Spordikool / Tarva kuni 14-aastaste poiste korvpallitiim pole tänavusel hooajal kaotanud ainsatki ametlikku kohtumist.

Pühapäevase võiduka (91:72) Eesti noorte korvpallimeistrivõistluste põhiturniiri mängu järel KK HITO / BC Karjamaa eakaaslastega on rakverlaste kaotuseta seeria nüüd lausa 22-mänguline. Midagi sarnast on lähiajaloost raske meenutada.

Uskumatu seeria moodustavad seitse matši tiitlivõistluste testturniiril, neli kohtumist karikavõistlustel ja üksteist meistrivõistluste põhiturniiril.

Hooaega treeneripingil üksinda alustanud Tõnis Putkole tuli teisel poolaastal appi vend Madis, kellega koos on saadud poisid nüüdseks tegutsema nii, et meeskond võib ka tavapäraste liidrite kehvematel päevadel või vigastuste korral ennast julgemini tunda.

"Meeskond on muutunud ühtlasemaks. Kui ikka keegi mängijatest on haige või vigastatud, siis oleme saanud alati pingi pealt jõudu juurde. Kui hooaja alguses oli meil rotatsioonis võib olla kuus-seitse poissi, siis viimastes mängudes on käinud kõik platsil. Meeskond on tervikuna muutunud ühtlasemaks, areng on silmaga nähtav," kõneles Tõnis Putko.

Tema kinnitusel on hoolealused teinud sammu edasi mitte üksnes mänguliselt, vaid ka vaimult. Võidud, teadagi, kasvatavad  enesekindlust. "Vastased tahavad meile küll hirmsasti ära panna, aga mänguliselt pole meil suuri ärakukkumisi ette tulnud. Kambavaim on samuti väga hea ja üksteisega käiakse tihedalt läbi. Kõigi jaoks on oluline, et mängud õnnestuksid," lisas Putko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles