Kriminaalne pole ainult Venemaa

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Wiru, kus Kolga mees Jaan Krik pidutsemas käis, oli avatud väga lühikest aega. Üks populaarsemaid peokohti Tapal oli aga Pika tänava alguses tegutsenud Nord.
Restoran Wiru, kus Kolga mees Jaan Krik pidutsemas käis, oli avatud väga lühikest aega. Üks populaarsemaid peokohti Tapal oli aga Pika tänava alguses tegutsenud Nord. Foto: Tapa muuseum

Vanu lehti sirvides jääb mulje, et kohati koosnevadki need vaid vähem või rohkem kriminaalsetest lugudest. Ja isikuandmete kaitsest ei tea keegi midagi, kurikaelad on ikka valdavalt nimepidi ära toodud.

1929. aasta 16. märtsi Virumaa Teatajast saab lugeda nelja pikemat kohalikku krimiuudist, lisaks mõned pisemad ja mõned lood kaugemalt.

2018. aasta 13. oktoobri Virumaa Teatajas sai kirjutatud 1934. aastal toimunud protsessist Nõukogude sala­kuulajate üle, kus üheks peategelaseks oli selleks ajaks vangist välja pääsenud Amalie Lanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles