Hea Hoo töökeskuse leiab Kundas uutest ruumidest

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa erivajadustega inimesed valmistavad Rakvere ja Kunda töökeskuses omanäolisi käsitöötooteid.
Lääne-Virumaa erivajadustega inimesed valmistavad Rakvere ja Kunda töökeskuses omanäolisi käsitöötooteid. Foto: Vladislav Musakko

Reedel avab uutes ruumides Kundas Pargi tänaval uksed sihtasutuse Hea Hoog töökeskus, mis on mõeldud erivajadustega inimestele.

Keskus on tegutsenud tsemendilinnas 2017. aasta detsembrist. Juba varasemast ajast on Lääne-Virumaal avatud samasugune töökeskus Rakveres.

Töövõimaluste leidmise ja töökohtade loomise kõrval aitab Kunda töökeskus turustada erivajadustega inimeste valmistatud tooteid. "Peamisteks töötegevusteks on materjalide ettevalmistustööd teistele töökeskustele üle Eesti. Neist materjalidest valmivad põnevad käsitöötooted, nagu paberist korvid, pehmed mänguasjad, padjad ja narmasvaibad," kõneles Rakvere ja Kunda töökeskuse vanemtegevusjuhendaja Leide Aaver. "Teeme ise ka mitmesuguseid õmblustöid. Meie vahendusel on saanud väljaspool töökeskust tööd kaks inimest, kes töötavad kohalike kauplusekettide juures nii majahoidja kui ka saalitöötajana."

2010. aastal asutatud sihtasutus Hea Hoog pakub mitmel pool Eestis tegutsevas tosinas töökeskuses tööd ligemale kolmesajale erivajadusega inimesele. Kunda töökeskus on selles reas kolmeteistkümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles