Rakvere külje alla võib kerkida veel üks kaubanduskeskus

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere valla Ussimäe küla Pääsusilma kinnistu detailplaneeringu algatamine.
Rakvere valla Ussimäe küla Pääsusilma kinnistu detailplaneeringu algatamine. Foto: OÜ Lictor

Rakvere vallavolikogu otsustas algatada Ussimäe küla Pääsusilma kinnistu detailplaneeringu koostamise. Tegemist on 4,74 ha suuruse ärimaaga, mis jääb Rakvere reaalgümnaasiumi muruväljakust teisele poole teed ning ulatub ühe servaga Heina tänava ringteeni ja teist serva pidi elumajadeni.

Arendajaks on OÜ Lictor, kes plaanib sinna rajada kaubandus-, meelelahutus- ja bürookeskust. Ettevõtte esindaja Priit Altpere kommenteeris, et kindlasti ei soovi ta koopiat Vaala keskusest ja Põhjakeskusest, vaid läheneb teisiti.

"Eesmärk on leida selliseid üürnikke, keda Rakveres veel ei ole, ja üritaks vältida suurte fuajeede ja eskalaatoritega keskust," rääkis Altpere. Tema nägemuse kohaselt pääseb igasse kauplusesse tänavalt eraldi uksest. Nõnda jääks ära piki koridore jalutamine ning ka rentnikel oleks selle võrra soodsam. Altpere näeb potentsiaali ka ühe kinoketi tulekul ja kindlasti suurel toidupoel, mille kett veel Rakveres ei tegutse.

Olemasolevat haljastust – tee ääres on kuusetukk ning ka krundi tagumises servas puid – plaanib arendaja säilitada. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles