Uus valitsus käivitab e-sotsiaalministeeriumi

Üllar Abduvalei
, Rakvere Raipe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudelikorjajatele kehtestatakse maks: iga viies pudel tuleb anda riigile.
Pudelikorjajatele kehtestatakse maks: iga viies pudel tuleb anda riigile. Foto: Marko Saarm

Pärast pikki vaidlusi, kas nimetada loodav asutus asotsiaalministeeriumiks või e-sotsiaalministeeriumiks, otsustas Härra Klaabu juhitav uus valitsus viimase kasuks. Ministeerium alustab tööd neljapäeval kell 14.30.

Uue ministeeriumi nimeks kõlbavad tegelikult mõlemad: töövaldkond hõlmab asotsiaalindust, tööviisiks on aga e-värgendus. “Otsustasime siiski e-sotsiaalministeeriumi kasuks, sest muu maailma silmis kõlab see paremini,” lausus Härra Klaabu.

Uue ministeeriumi ülesandeks on hallata kõike asotsiaalvaldkonda kuuluvat. Luuakse asotsiaalide üleriigiline register, iga paadialune saab oma Facebooki, Twitteri ja Orkuti konto, ligipääsu e-sotsiaalameti Exceli tabelitele ning igaks juhuks ka märkmiku ja hariliku pliiatsi. Sarnaselt sportlastega peavad asotsiaalid hakkama täitma päevikut, kus kirjas eeloleva nädala päevakava tunnise täpsusega. “See on vajalik, et meie e-sotsiaalametnikud saaksid igal hetkel kontrollida, kas asotsiaal on ikka asotsiaal või on tema staatus vahepeal muutunud,” selgitas peaminister Klaabu.

Samuti peavad asotsiaalid edaspidi tasuma riigile kogutud taara pealt tulumaksu. “Ka tühi taara on sissetulek. Ei ole nii, et ühed maksavad maksu, teised mitte,” ütles Härra Klaabu. Igast viiest leitud pudelist peab asotsiaal uue korra kohaselt andma ühe riigile. Maksta võib ka sulas, sel juhul tuleb loovutada kolmandik sissetulekust.

* Üllar Abduvalei on Rakvere Raipe uus reporter, kes demobiliseeriti sügisel kaitseväest tema lollaka nime tõttu (pärast seda Üllar osa nimest muutis – toim.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles