Kuperjanovlased harjutasid välikindlustuste rajamist Lääne-Viru- ja Võrumaal

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppusel harjutati välikindlustuste rajamist ning kaitselahingute pidamist.
Õppusel harjutati välikindlustuste rajamist ning kaitselahingute pidamist. Foto: mil.ee

Kuperjanovi jalaväepataljoni õppusel Paastuäike harjutasid sõdurid välikindlustuste rajamist ja kaitselahingute pidamist. Õppus toimus samal ajal nii kaitseväe keskpolügoonil Lääne-Virumaal kui ka Nursipalu harjutusväljal Võrumaal ning õppusest võttis osa ligi 700 kaitseväelast.

Kaitseväe keskpolügoonil rajasid kuperjanovlased nädala alguses kindlustatud kaitsepositsioonid, mis võimaldaksid peatada vastase soomusüksuse rünnaku. Kolmapäevast reede varahommikuni mehitasid sõdurid positsioone ning harjutasid kaitselahingut vastast etendanud Scoutspataljoni soomuskompanii ja Kalevi jalaväepataljoni motoriseeritud üksuse vastu.

"Sõdurid said õppuselt Paastuäike väärt kogemuse, kuidas sõdida soomustehnikat kasutava vastase vastu, seda nii päeval kui ka öösel. Ajateenijatest rühma- ja jaoülemad juhtisid üksuseid professionaalselt, kasutades ära eelnenud väljaõppes saadud oskusi ja teadmisi," ütles õppuse üldjuht major Vaido Siska.

Nursipalu harjutusväljal valmisid jalaväerühma kindlustatud positsioonid, mis võimaldavad tulevikus korraldada Lõuna-Eestis suuremaid taktikalisi harjutusi. Nii keskpolügoonil kui ka Nursipalus oli kaevetöödel abiks 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni rasketehnika.

Major Siska sõnul laiendavad tehtud rajatised koos valmiva sihtmärgialaga tunduvalt kogu 2. jalaväebrigaadi üksuste väljaõppevõimalusi. "Juba järgmisel kuul kasutame rajatud kaevikuliini jalaväerühma lahinglaskmistel, mida toetavad miinipildujad," lisas major Siska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles