Kliima pärast muretsevad õppurid avaldasid meelt

Margus Martin
, reporter
Copy
Rakvere kesklinnas kliima­streigi korraldanud koolinoored avaldasid lootust, et nende algatusega liitub üha rohkem eakaaslasi ja ka täiskasvanuid. Maia-Liis Ossip (paremal) lubas, et meelt tullakse avaldama ja kliimaprobleemidele tähelepanu juhtima edaspidigi.
Rakvere kesklinnas kliima­streigi korraldanud koolinoored avaldasid lootust, et nende algatusega liitub üha rohkem eakaaslasi ja ka täiskasvanuid. Maia-Liis Ossip (paremal) lubas, et meelt tullakse avaldama ja kliimaprobleemidele tähelepanu juhtima edaspidigi. Foto: Meelis Meilbaum

Rühm Rakvere reaalgümnaasiumi kooliõpilasi kogunes eile hommikul tunnikeseks Rakvere Keskväljakule, et väljendada oma muret kliimakriisi pärast ja juhtida tähelepanu keskkonnateemade olulisusele.

Veerand tundi enne kella üheksaks välja kuulutatud streigi algust harja, kühvli ja musta prügikotiga Keskväljakul toimetanud ning istepinkide ümbrust kasinud kojamees Endel vangutas koolilaste kliimastreigist kuuldes pead. Ta märkis, et tema arvates ei ole meeleavaldusel suurt mõtet ja noored võiksid millegi asjalikumaga tegeleda.

Endli sõnutsi oleks paslik alustada hoopis puhtuse hoidmisest linnasüdames. “Iga päev on uued üllatused. Pingiümbrused on sihvkakoori täis, ja hea on, kui siit leiab ainult sihvkakoored,” lausus ta. Päevas koguneb mehel vähemalt kaks suurt prügikotitäit rämpsu, mida hoolimatud inimesed sinnasamasse, kuhu istuvad, maha viskavad. Jutt ei käi kojamehe kinnitusel prügikastide sisust, sest see kraam moodustab muust prahist pisikese osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles