Noored illustraatorid jutustavad piltidega

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eike Ülesoo-Tikmani illustratsioon.
Eike Ülesoo-Tikmani illustratsioon. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Lääne-Virumaa keskraamatukogu esimesel korrusel saab näha Kertu Sillaste ja Gerda Märtensi illustratsioonikursuste õpilaste näitust “Pildid jutustavad”.

Näituseks on kokku pandud valik kahe eelmisel kevadel peetud illustratsiooniõppe kursuse töödest. Nädalane suvekursus “Pilt raamatusse”, mida juhendas Kertu Sillaste, toimus Eesti kunstiakadeemias ning “Lugude jutustamise kunst” Eesti lastekirjanduse keskuses Gerda Märtensi juhendamisel.

Kursuseid läbis ühesugune liin: anda edasi pildiraamatu illustreerimise alused, tutvustada maailma illustratsioonikunsti paremikku ning tehnilisi detaile, mis illustraatori tööga kaasnevad. Iga osaleja on näituse jaoks valinud endale meeldiva teksti ning loonud sellest illustratsiooniprojekti. Tekste saatvad pildid interpreteerivad lugusid ning pakuvad neile lisa- tähendusi.

Kasutatud on üpris mitmesuguseid tehnikaid. Need valisid kunstnikud vastavalt oma oskustele ja tunnetusele.

Näitusel osalevad Anastassia Avdejeva, Ave Hansen, Margot Kask, Kertu Klementi, Kadri Kullerkupp, Piret Lindau, Kristine Malysheva, Kadi Mustasaar, Maria Müür, Oksana Naidjonova, Triinu Noormets jt. Näitus jääb avatuks 5. aprillini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles