Neli Virumaa toodet kandideerib parima toiduaine tiitlile

Eesti parima toiduaine tiitlile kandideerib tänavu teiste hulgas OÜ Delikatess Food suitsutatud juustupats.

FOTO: Marianne Loorents

Täna algab Eesti parima toiduaine konkursil piirkondlike väikeettevõtete toodete hindamine.

Esimesel hindamispäeval asub komisjon maitsma Lõuna- ja Põhja-Eesti piirkondlike väike-ettevõtete sööke ja jooke. Virumaa ja Lääne-Eesti parimad valitakse välja homme.

Piirkondlikul konkursil osaleb 62 toodet.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on väikeettevõtjad väga uuendusmeelsed ning julgevad katsetada ja uusi maitsekooslusi välja pakkuda. "Näiteks jahivad parima toote tiitlit toortatra ja nõgesega šokolaad, röstpeedi ja rõikaga kreemjuust ja musta küüslauguga kommid," nimetas Potisepp osa sel aastal kandideerivaid põnevamaid tooteid.

Konkursil osaleb enim väikeettevõtjaid Lääne-Eestist, kus asub mõõtu võtma 25 toodet. Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 22 toodet, Lõuna-Eestist 10 ning Virumaalt neli.

Virumaa toodetest kandideerivad Moe OÜ kanepiviin J.J.Kurberg Kanep, Alutaguse Juust OÜ sini-valgehallitusjuust, RemedyWay OÜ Täkumetsa kaneeliküpsis ning Delikatess Food OÜ suitsutatud juustupats.

Sirje Potisepa sõnul aitab konkursil osalemine väikeettevõtjate tuntust tõsta ning seeläbi ka oma toodetega suuremate kaupluste lettidele jõuda. "Eesti parima toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väiketootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väiketootjate tooteid – mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused," tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti parima toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna, grand prix'.

Tagasi üles