Endised siseministrid taunivad tänavarahutustega ähvardamist

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Varek.
Toomas Varek. Foto: Meelis Meilbaum

12 Eesti endist siseministrit, teiste seas Toomas Varek, kes pidas seda ametit kaks kuud 2003. aasta kevadel, tegid ühispöördumise, milles taunivad Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitikute Mart ja Martin Helme tänavarahutustega ähvardamist, kirjutab Postimees.

"Hoolimata erinevatest maailmavaadetest ja poliitilistest valikutest ei saa me siseministritena heaks kiita ühtegi üleskutset, mis on mõistetav massirahutuste õhutamise või õigustamisena. Sõnal on poliitikas tugev jõud. Iga sõna peab tõsiselt kaaluma ja mõistma oma vastutuse suurust," seisab avalduses.

Endised siseministrid avaldavad kahtlust, et EKRE valijad andsid Mart ja Martin Helmele mandaadi, õhutamaks inimesi korrarikkumistele.

"Iga poliitik peab teadma, et tema positsioon eeldab küpsust tegudes ja sõnades, mitte hirmutamist ja vägivalla õhutamist, seda kasvõi kaudselt," seisab ühisavalduses.

EKRE juhid Mart ja Martin Helme lubasid esmaspäeval keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooniläbirääkimiste luhtumise korral Eestis tänavarahutusi, mille kõrval rändeleppemiiting oli "pühapäevane jalutuskäik ning ühiskonna praegune pinge lapselalin ja morsipidu". (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles