Viljandi soovib Aqva Hotelsi ujulahanke pakkumuse vastu võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veab, saavad ka viljandlased endale veekeskuse.
Kui veab, saavad ka viljandlased endale veekeskuse. Foto: Meelis Meilbaum

Viljandi linnavalitsus ja vallavalitsus teevad oma volikogudele ettepaneku Viljandi ujulahankele laekunud Aqva Hotels OÜ pakkumus vastu võtta.

Ujulahankele ainsa pakkumuse esitanud Rakvere Aqva Hotelsiga alustas Viljandi läbirääkimisi veebruari alguses. Volikogud arutavad pakkumuse vastuvõtmist hiljemalt aprillis.

Viljandi linnajuhid on veekeskuse ehitust kavandanud ligi 20 aastat. Mullu oktoobris loobus linn ideest rajada keskus oma raha eest ning püüab riigihanke konkursi korras teha nii, et selle rajaks mõni ettevõtja.

Möödunud aasta lõpus kuulutasid linn ja vald välja ühise hanke ujulateenuse ostmiseks. Juriidiliselt saab linn osta vaid ujulateenust, kuid teenuse hankes kirjeldab linn, milline peab olema ujula juures olev veekeskus.

Veekeskuse rajaja peab linnale ja vallale ujulateenust osutama 1. oktoobrist 2021 alates kümme aastat. Linn ja vald koos ostavad pakkujalt ujulateenust vähemalt 40 rajatundi päevas või 200 rajatundi nädalas.

Viljandi linn plaanib ujulas osta koolilastele ujumisaegu ligi 300 000 euro eest aastas. Varem on Sakala kirjutanud, et Rakvere Aqva Spa & Hotel soovib aga ujumistunde linnale müüa 450 000 euro eest.

Tingimustena loetleti hankes, et ujula peab asuma uusehitisena ehitatud hoones, kus peab olema ka vee- ja saunakeskus. Ühtlasi peavad veekeskuse sportimisala ja meelelahutuslikuks tegevuseks määratud ala asuma eraldi tsoonides. Veekeskus tuleb rajada kesklinna või järve äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles