Lääne-Viru maavalitsuse ajalugu on ilma peal ripakil

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa maavalitsuse meeneid on nüüdseks Eesti Geoloogiateenistuse majas alles, kuid täpne ülevaade neist puudub.
Osa maavalitsuse meeneid on nüüdseks Eesti Geoloogiateenistuse majas alles, kuid täpne ülevaade neist puudub. Foto: Meelis Meilbaum

Maavalitsuste likvideerimisega 2017. aasta viimasel päeval oli tuli nii takus, et osa ajaloolise ja emotsionaalse väärtusega varast läks teadmata suunas jalutama. Tegemist ei ole hinnalipikut kandvate asjadega, vaid teatud mõttes kultuuripärandiga, mis kogunenud kümnete aastatega.

Nii näiteks ei oska keegi öelda, mis on saanud maavalitsuse pööningule kogunenud välisriikide lippudest – neid soetati väliskülaliste võõrustamise puhuks ja kasutati korduvalt.

Ka see pole teada, kui palju neid täpselt oli, aga lähiriigid ning suuremad Lääne-Euroopa ja Ameerika riigid olid lipukollektsioonis kindlasti esindatud. Arvestades kunagise maavanema Einar Vallbaumi Moldova-lembust, oli olemas ka selle riigi lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles