Kooseluseadus – lennukitäie inimeste punane joon

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa LGBT aktivist Keio Soomelt vaatab kodus pilti elukaaslasest ning tunneb, et igaühe Eestist ollakse siin veel kaugel.
Virumaa LGBT aktivist Keio Soomelt vaatab kodus pilti elukaaslasest ning tunneb, et igaühe Eestist ollakse siin veel kaugel. Foto: Meelis Meilbaum

172 kooselulepingu sõlminud inimest jälgivad pingsalt, kas EKRE lubadus kooseluseadus tühistada saab teoks.

Kuidas püüda ette kujutada inimhulka, kes on Eestis sõlminud kooselulepingu? Nad mahuksid lahedasti uude Boeing 737 MAX lennukisse, mis pärast kaht ülitraagilist lennuõnnetust Etioopias ja Indoneesias on maailma lennujaamade parklakohtadel ega lenda vähemalt praegu kuhugi. Eestis on notarite koja andmeil kooselulepingu notari juures sõlminud 86 paari. 172 inimest.

Eesti kooseluseaduse võttis vastu üleeelmine riigikogu, eelmise riigikogu ajal seisid selle seaduse juurde mõeldud rakendusaktid nagu praegu pargitud Boeing MAX-id. Ei liikunud edasi ega tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles