Nupukatel on võimalik pürgida Eesti koondisse

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loogika-MM-il Prahas esindasid Eesti koondist Marek Oja, Margit Scheler, Jaan Laks ja Tiit Vunk. Pildil lahendavad eestlased võistkonnavoorus ühisülesannet.
Loogika-MM-il Prahas esindasid Eesti koondist Marek Oja, Margit Scheler, Jaan Laks ja Tiit Vunk. Pildil lahendavad eestlased võistkonnavoorus ühisülesannet. Foto: Jaanus Laidna

​Saksamaal Kirchheimis sügisel toimuvate loogikamõistatuste maailmameistrivõistluste eel korraldatakse aprillis Eesti koondise valikvõistlused.

Neil võivad osaleda kõik soovijad, kes tunnevad end numbrite ja loogika vallas mugavalt ning kel on tahtmist enda ja teiste nupukust võrrelda.

Koondise valikvõistlusel osalemiseks ei ole vaja teha muud kui leida internetiühendusega arvuti ja printer, sest kõik väljaprintimiseks mõeldud mõistatused avaldatakse aktsiaselts Kuma veebilehel. Vastusedki tuleb saata korraldajatele meilitsi.

Võitjaks osutub võistleja, kes kogub kahe tunni vältel mõistatusi lahendades suurima punktisumma. Et Eesti koondis moodustatakse neljast võistlejast ja kaptenist, tähendab see seda, et koondisekutse teenivad lisaks võitjale valikvõistluse teise ja kolmanda koha omanik.

Valikusõela läbimata on ainsana kindlustanud endale koha koondises eelmisel aastal eestlastest MM-il parimat tulemust näidanud Tiit Vunk, kes on ühtlasi riigi esinumber sudokude lahendamises. Märtsi alguses peetud sudoku Eesti meistrivõistlustel krooniti Vunk tiitlivõitjaks üheksandat aastat järjest.

Kolm päeva vältava loogika-MM-i kavasse kuulub nii individuaalne kui ka võistkondlik võistlus. Maailmameistreid selgitatakse sel alal alates 1990. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles