Kalasadamad avavad aprilli lõpus uksed

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eisma sadam.
Eisma sadam. Foto: Marianne Loorents

27. aprillil toimub kolmandat korda üleeestiline avatud kalasadamate päev. Praeguseks on osalema registreerunud 22 sadamat, Lääne-Virumaalt on kirjas Võsu ja Eisma sadam.

Huvilised saavad avatud kalasadamate päeval tutvuda sadamate ja kalandusega, kaasa osta ning maitsta värsket kala ja kalatooteid ning võtta osa meelelahutuslikust kogupereüritusest.

"Avatud kalasadamate päev annab võimaluse tutvuda kalasadamates tehtava tööga ja luua kaluritega otsekontakt," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Eesti rannikujoon ja siseveekogud on ääristatud tiheda kalasadamate võrgustikuga, kus tehakse rasket, aga tänuväärset tööd. Igal perel võiks olla nii-öelda oma kalur, kelle käest otse värsket ja kvaliteetset kodumaist kala osta."

"Praeguseks on avatud kalasadamate päevale end kirja pannud 22 sadamat," ütles kalasadamate programmide koordinaator Toomas Armulik. "Julgustan sadamaid osalema, kuna see on hea võimalus end ja oma tegemisi nähtavaks teha ning kalandust populariseerida," lisas Armulik.

Igal sadamal on oma programm. Sadamates on kohal kalateadlased ja kalakokad, kohapeal saab osaleda käsitöö- ja õpitubades ning käia kalakohvikutes. Meelt lahutab paadisõit, üles astuvad muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad, teadusteater ja õngitsemiskoolitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles