Oleg Gross palka ei saa, ei sulas ega arvele

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross tunnistab, et OG Elektra maksab osale töötajatele palka sularahas, kuid ette nähtud maksud tasutakse seadusega sätestatud korras.
Oleg Gross tunnistab, et OG Elektra maksab osale töötajatele palka sularahas, kuid ette nähtud maksud tasutakse seadusega sätestatud korras. Foto: Kasper Mäe

Kolmapäevane ETV “Pealtnägija” rääkis sellest, kuidas OG Elektras on tekkinud kummaline olukord: töötajad saavad iga kuu palka sularahas ning arvavad, et tegemist on ümbrikupalgaga. Teemat kommenteerisid anonüümsed tunnistajad, lisatud oli salaja filmitud videomaterjal. OG Elektra omanik Oleg Gross leiab, et tegemist on ebaausate võtetega ajakirjandusliku eksperimendiga, ja kinnitab, et ettevõte ümbrikupalka ei maksa.

Saatejuht Mihkel Kärmas mainis teemat nii sisse kui ka välja juhatades, et saates näidatud materjal ei tõesta tegelikult ümbrikupalga maksmist. Veel samal õhtul avaldas Postimees Oleg Grossi täiendavate selgitustega artikli, kus ta väitis sama, mida tema alluvad olid väitnud “Pealtnägijas”: jah, OG Elektra maksab ligemale sajale töötajale osa palka sularahas, kuid seda ei saa võrdsustada ümbriku­palgaga ega sotsiaalmaksu tasumata jätmisega.

Oleg Gross, teil oli ilmselt unetu öö ja nüüd on ajakirjanikud järjekorras. Mida on teil täiendavalt teema kohta öelda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles