Rakenduskõrgkoolis saab varjuna kannul käia

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis saavad tulevased tudengid veeta päeva, et saada aimu õpitavast, õppejõududest ja tudengitest.
Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis saavad tulevased tudengid veeta päeva, et saada aimu õpitavast, õppejõududest ja tudengitest. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Viru rakenduskõrgkool, mis kõigi eelduste kohaselt paneb sel sügisel leivad ühte kappi Tallinna tehnikakõrgkooliga, püüab tulevastele tudengitele pakutava varjutamisvõimalusega neile tulevikku näidata.

Mõdrikul asuva Lääne-Viru rakenduskõrgkooli inimesed on otsustanud tudengikandidaatidele anda võimaluse oma tulevase kooliga lähemalt tuttavaks saada.

Lääne-Viru rakenduskõrgkooli arendusprorektori assistent, Erasmuse koordinaator Jaana Siik rääkis, et tudengivari on nagu ühes oma tulevikus võimalikus päevas. “Seda võib ka võrrelda toiduainete degusteerimisega – kõhtu täis ei saa, aga isu tekitab,” sõnas Siik.

Siik ütles, et tulevasele õppurile pakutakse välja sobiv ajavahemik, varjutamise kuupäeva lepivad tudengivari ja üliõpilane omavahel kokku. “Võimalik on tutvuda kõrgkooli hoonete ja ühiselamutega, kohtuda õppejõudude ja teiste tudengitega, osaleda loengutes ja käia laborites. Meie üliõpilast selleks ette ei valmista, kõik, mida omavahel räägitakse ja jagatakse, on ehe,” selgitas Siik. Ta avaldas lootust, et koolile annab see projekt eelkõige motiveeritud üliõpilasi. “Neid, kes suudavad nominaalaja jooksul õppekava läbida,” märkis Siik.

Lääne-Viru rakenduskõrgkool ootab osalema gümnaasiumide õpilasi, aga ka kõiki teisi, kes tunnevad huvi Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis õpetatavate erialade ja õppimise vastu.

Kes sel kevadel enam tugengivarju projektis osaleda ei jõua, võib seda teha järgmisel õppeaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles