Pärdi kontserdimaja lähedusse plaanitakse uudset elamut (1)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline on parklapoolne vaade ainulaadsele üheksa korteriga vaipmajale, mis on plaanis ehitada Rakverre Viru ja Vabaduse tänava nurgale.
Selline on parklapoolne vaade ainulaadsele üheksa korteriga vaipmajale, mis on plaanis ehitada Rakverre Viru ja Vabaduse tänava nurgale. Foto: Eskiis/KAMP Arhitektid

Kui ostujõulisi huvilisi leidub, siis alustatakse eeloleval sügisel Rakveres Viru ja Vabaduse tänava vahelisel kolmnurksel krundil üheksa korteriga vaipelamu ehitust. Tegemist on projektiga, millesarnast Eestis veel ei leidu.

Vaipelamu arenduse taga seisab Rakvere ettevõtja Marek Krippel, kelle tellitud projekt valmis arhitektuuribüroos KAMP Arhitektid üksteist aastat tagasi.

Üheks pikalt kulgenud projekti nii-öelda ülessoojendamise ajendiks oli Krippeli sõnutsi asjaolu, et maakonnakeskuses napib uusi elamispindasid, samal ajal kui linnaruum pidevalt areneb. Arendaja tõi näiteks oma Moskva ja Peterburi äripartnerid, kellega vesteldes on ta kuulnud Rakvere aadressil kiidusõnu, kuid jõudnud samas tõdemuseni, et elada pole siin eriti kuskil. “Nad ütlevad, et kõik on super: väike linn, kuritegevus madal, on kino, teater, muuseumid, spaa, tenniseväljakud, spordikompleks, staadion – uskumatu, mida kõike siit leiab, aga pole, gde žit (kus elada – toim.),” kõneles Marek Krippel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles