700 maakonna noort õpib Rakvere linna ettevõtetes ja asutustes

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Õpipäeval saavad noored ettevõtetes ja asutustes kogemusi hankida.
Õpipäeval saavad noored ettevõtetes ja asutustes kogemusi hankida. Foto: Meelis Meilbaum

4. aprillil leiab Rakvere linnas teist aastat järjest aset maakondlik õpisündmus “Õpime koos!”. Päeva jooksul toimuvad umbes 40 Rakvere linna ettevõttes ja asutuses spetsialistide ja professionaalide juhendamisel maakonna põhikooliõpilastele mõeldud õpitoad. Ettevõtmist veavad eest SA Lääne-Viru Arenduskeskus, Eesti Töötukassa Lääne-Virumaa osakond ja Europe Directi teabekeskus Lääne-Virumaal.

Kui varem kogunesid maakonna koolide õppurid ametikooli, kus toimus mõne tunni jooksul hulganisti töötube, siis teist aastat kasutusel olev formaat võimaldab noortel minna Rakvere linna ettevõtetesse ja asutustesse kohapeale.

Seal võtavad neid vastu spetsialistid ja ettevõtjad ning ühiselt õpitakse praktilisel moel selgeks mõni uus oskus. Nii on noortel võimalus olla õpipoisiks restorani köögis või juuksurisalongis.

Sellisel viisil on õppijateks ühelt poolt küll õpilased, kes näevad maakonna ettevõtlust, töökohti ja karjäärivõimalusi lähemalt, teisalt on töötubade korraldajatel põnev kokku puutuda noortega ning õppida tundma neid, kellest peagi saavad töövõtjad või kellest on hoopis peale tulemas uus ettevõtjate põlvkond.

Sündmuse peakorraldaja, SA Lääne-Viru Arenduskeskus noorte ettevõtlikkuse programmi juhi Anu Oja sõnul on üheks sündmuse eesmärgiks teoreetilise lähendamine praktilisele ehk see, kuidas õppeained päris elus rakenduvad.

Seda näitavad noortele Aqva hotell ja spaa, JELD-WEN, Sushi Tiger, joogastuudio Kookon, Merilin Prommiku fotostuudio ja teised. Lisaks panustavad geoloogiateenistus, Rakvere teater, Virumaa Teataja ja paljud teised.

“Hea meel on sellest, et ettevõtjate ja organisatsioonide kaasamine on olnud väga lihtne. Noortega ollakse valmis tegelema ning eelmise aasta tagasiside näitas, et väga paljud töötubade juhendajad näevad sündmust olulise kogukonnaprojektina, kus neil kui oma ala asjatundjatel on sellise panustamisega võimalus kogukonnale midagi tagasi anda,” rääkis Oja.

Sel aastal on oma aega ja vaeva sündmusesse panustamas ligi 40 Rakvere linna ettevõtet ja asutust. Pea 60 töötoas saavad uusi teadmisi ja kogemusi 700 õpilast koolidest üle maakonna.

Eriti rõõmustav on, et ettevõtmise vastu tunnevad lisaks Rakvere õpilastele huvi noored kogu maakonnast. Nii näiteks osalevad üritusel noored Võsu ja Aseri koolist ning Tapalt, Sõmerult, Vinnist, Haljalast, Kadrinast.

Õpipäeva sisu, eesmärkide ja töötubadega on võimalik tutvuda ettevõtmise kodulehel. Õpisündmuse “Õpime koos!” formaadi valik oli inspireeritud Rakvere reaalgümnaasiumi eesti keele ainesektsiooni 2017. aastal korraldatud projektipäevast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles