Soolenakkuste vältimiseks tuleb hügieeninõudeid järgida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Liha tuleb soolenakkuse vältimiseks korralikult läbi küpsetada.
Liha tuleb soolenakkuse vältimiseks korralikult läbi küpsetada. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saabuval grilli- ja väliürituste hooajal tuleb soolenakkuste vältimiseks erilist rõhku panna toidu küpsetamise ja käte hügieeni õigetele võtetele.

Terviseameti põhja regionaalosakonna inspektori Gerda Jürgensoni sõnul ohustavad soolenakkused enam neid inimesi, kes söövad kas korralikult kuumutamata või halvasti käideldud toitu või ei pese pärast käimla kasutamist käsi.

Haigustekitajad levivad inimeselt inimesele fekaal-oraalsel teel. Nakatumise tagajärjel tekib äge enterokoliit palaviku, kõhu- ja peavaluga, kõhulahtisusega, iivelduse ja vahel ka oksendamisega ning kujuneb vedelikupuudus. 

Tagasi üles