Laulupeotule teekond Lääne-Virumaal pandi paika

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui viie aasta eest jõudis laulupeotuli Rakvere kesklinna jalgratturite abiga, siis tänavu läbib tuletõrvik linna jooksjate kätes.
Kui viie aasta eest jõudis laulupeotuli Rakvere kesklinna jalgratturite abiga, siis tänavu läbib tuletõrvik linna jooksjate kätes. Foto: Meelis Meilbaum

Punnvõrr, traktor, kaater, jalgratas ja jooksujalad – need on vaid mõned vahendid, mille abiga tänavu laulupeotuli mööda maakonda liigub. Tuli tuleb Lääne-Virumaale 27. juuni hommikul.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA teabejuht Sten Weidebaum rääkis, et laulupeod tulevad ikka aeg-ajalt, nagu jõulud või uus aasta, aga sellele keegi väga sügavalt ei mõtle, miks laulupidusid korraldatakse. Tänavusel juubeliaastal, mil möödub 150 aastat esimese üldlaulupeo pidamisest Tartus, tahetaksegi rohkem rääkida sellest, miks laulupeod tulevad.

Üks osa sellest ongi laulupeotule tulemine, mis saab alguse 1. juunil Tartus. Tuli läbib teel Tartust Tallinnasse esimest korda kõiki Eesti omavalitsusi. “Nii suurejooneline pole see kunagi varem olnud,” kinnitas Weidebaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles