Uues joogastuudios saab paljalt trenni teha

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Alasti joogasse? Nüüd on see võimalik.
Alasti joogasse? Nüüd on see võimalik. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Kujutad ette, et lähed joogastuudiosse, võtad kontoririided seljast, dresse selga ei panegi, ning astud saali just nii, nagu jumal sind on loonud? Uues joogastuudios Põhja-Tallinnas saab just sellist trenni proovida, kus valehäbi ei tunta, ja joogatund toimub täielikus alastuses.

"Riided jäetakse garderoobi ja juba saali tuleb kõigil siseneda täiesti paljalt. Ka õpetaja on alasti ja kogu tunnist peaks saama meelepraktika, et hoida fookust enda juures ja ületada häbitunne," ütles Kookoni stuudioketi looja ja joogaõpeja Pamela Maran. "Alastijooga on iidne praktika, mille eesmärk on materiaalse elu hülgamise kaudu jõuda vaimse potentsiaali avamiseni. Tänapäeval on alastijooga Ameerikas väga populaarne ja mõtlesin, et see on ka eestlastele ideaalne võimalus kestast välja tulla. Mida aeg edasi, seda rohkem kasvab konservatiivsus ühiskondlikul tasandil, hirm midagi valesti öelda või teha. Alastijooga pakub võimalust minna tagasi hetke, kus me olime beebina, aega, mil olime muretud, armastavad, vabad. See on muidugi suur samm kinnistele eestlastele, aga olen positiivselt meelestatud."

Joogastuudio Kookon avati nädalavahetusel Põhja-Tallinnas Arsenali keskuses ning see on poole aasta jagu tegutsenud ka Rakveres. Küsimusele, kas alastijooga tuleb ka Rakverre, vastas Maran esiti kõhklevalt. "Võibolla ei ole väikelinn selleks praegu veel valmis. Kõik teavad kõiki ja ilmselt on mure suurem, et pärast pead tänaval vaatama kellelegi otsa, kelle uurakil paljast tagumikku enda ees nägid. Tallinnas on anonüümsust rohkem."

Esimene alastijoogatund toimub reedel, 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles