Varsti tuleb uus Euroopa

Igor Gräzin
, Euroopa Parlamendi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Kristjan Teedema

Sel aastal täitub 15 aastat sellest, kui astusime Euroopa Liitu. Selle ajaga on üha vähemaks jäänud neid, kes mäletavad, miks me seda tegime. Põgus pilk tollastele ajalehtedele tuletab selle aga siiski kenasti meelde.

Esiteks oli juttu julgeolekust loosungi all “Ei iial enam üksi”, millega viidati 1940. aastal juhtunule. Teiseks liitumise põhjuseks nimetati seda, et Euroopast tuleb palju raha, ja kasutati loosungit “Sealt tuleb ilgelt pappi!”. Kolmandaks, uskuge või mitte, öeldi, et Euroopast saab särtsakaid mehi.

"Esiteks oli juttu julgeolekust loosungi all “Ei iial enam üksi”, millega viidati 1940. aastal juhtunule. Teiseks liitumise põhjuseks nimetati seda, et Euroopast tuleb palju raha, ja kasutati loosungit “Sealt tuleb ilgelt pappi!”. Kolmandaks, uskuge või mitte, öeldi, et Euroopast saab särtsakaid mehi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles