Rakvere vallas on ees rohkesti teetöid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeametil on 2021. aastal plaanis Arkna ristmik ümber ehitada.
Maanteeametil on 2021. aastal plaanis Arkna ristmik ümber ehitada. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere vallavolikogu kinnitas valla teede arengukava aastateks 2019–2035. Vallateede võrk on aastaid olnud sisuliselt samalaadne, üksikud muutused toimuvad mõnede uute teelõikude ehitamise või teede nimekirja täiendamise tõttu.

Sõmeru ristmik on liiklusohutuse poolest väga ohtlik, seal juhtub tihti liiklusõnnetusi. Koostöös maanteeametiga on koostatud eskiisprojekt, et ristmik ohutumaks muuta. Samuti on väga liiklusohtlikud Tallinna–Narva maanteel Arkna küla vaheline lõik ning Arkna küla sisse- ja väljasõit, mis ristub Tallinna–Narva maantee ja Arkna–Rakvere tee ristmikuga.

Maanteeametil on 2021. aastal plaanis Arkna ristmik ümber ehitada, et väljasõit Arkna külast oleks selle kaudu turvaline. 2020. aastal plaanib maanteeamet Arkna–Rakvere maanteel katteuuendustöid. “Selle raames on vallal plaanis koostöös maanteeametiga rajada Terminali tee ja Arkna–Rakvere maantee ristmikule laiendus, tagamaks turvalisem ligipääs Roodevälja tööstusalale,” selgitas Rakvere valla majandusspetsialist Rainis Tõnnison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles