Kunda sadama arendus pressib otse vana mehe koju (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu pusle. Kunda sadam soovib laieneda, kuid omandisuhteid on keeruline korrastada, sest arvestama peab nii riigi, valla kui ka inimeste soovide ja õigustega.
Nagu pusle. Kunda sadam soovib laieneda, kuid omandisuhteid on keeruline korrastada, sest arvestama peab nii riigi, valla kui ka inimeste soovide ja õigustega. Foto: Meelis Meilbaum

Mõni aeg tagasi andis riik Viru-Nigula vallale ettevõtluse edendamiseks neli Kundas asuvat maatükki, kuhu rajatakse Kunda sadama laohooned ja -platsid. Enne veel kui sadam hakkab hoogsalt arenema, tuleb lahendada pikalt vindunud ebakõla ettevõtte ja inimese vahel.

Kundas on neli maatükki, mille müügiotsuse on teinud vabariigi valitsus. Keskkonnaministeerium soovis, et need võõrandataks seadusest lähtuvalt ettevõtluskeskkonna arendamiseks vallale 65 protsendi väärtusega turuhinnast ehk 30 940 euro eest.

Keskkonnaminister Siim Kiisler ütles, et mõistlik on anda vallale maatükid, mis laiendavad sadamat. “See, et soovitakse sinna investeerida, on regionaalselt väga positiivne sõnum: Kunda sadam areneb,” lausus Kiisler.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles