Garmen Tabor asub Ugalat juhtima

Andres Pulver
Copy
Garmen Taborile on Ugala olnud aastakümneid tagasi lausa koduks. Nüüd hakkab ta seda teatrit juhtima.
Garmen Taborile on Ugala olnud aastakümneid tagasi lausa koduks. Nüüd hakkab ta seda teatrit juhtima. Foto: Heigo Teder

Ugala teatri sihtasutuse nõukogu valis Ugala teatri uueks juhiks Rakverest pärit näitleja Garmen Tabori.

Nõukogu esimees Hillar Seina sõnul sai Tabori valimisel määravaks tema hea suhe ja side Ugala teatri ning Viljandiga, vahendas BNS. "Lisaks veel väga lai teatrimaastiku ja kultuuripildi nägemine ning juhikogemus Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhtimisest," sõnas Sein.

Ugala teatri praeguse juhatuse liikme Kristiina Alliksaare leping lõpeb 30. juunil ning 1. juulil võtab teatri juhtimise üle Tabor. Ta rõhutas, et teatrikoolist alates on temas süvenenud usk, et koostöös peitub jõud, tarkus ja saladus. "Tuleb tänada praeguseid juhte Kristiinat ja Otti, kes on suutnud majas luua  hea loomingulise õhkkonna, millelt edasi minna," lisas ta.

Garmen Tabor on vabakutseline näitleja, lavastaja ja õppejõud. Ta on lõpetanud Tallinna konservatooriumi lavakunstikateedri 15. lennu, mille juhendaja oli Kalju Komissarov, ning 2011. aastal EMTA lavakunstikooli magistriõpingud. Tabor on töötanud näitlejana Eesti draamateatris ja Vanalinnastuudios ning eri ametites Kuressaare linnateatris, rahvusooperis Estonia ja Rakvere teatris. Ta on olnud 2011–2017 Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavakõne lektor, 2013–2017 ühtlasi teatrikunsti programmijuht ja 2014–2017 etenduskunstide osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles