Rakvere hõljub taas renessansilainel

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolise tantsu ansambel Fioretto.
Ajaloolise tantsu ansambel Fioretto. Foto: Marianne Loorents

Rakvere rahvamajas toimub laupäeval, 6. aprillil kell 16 kontsert “Rakvere renessanss”, kus osalevad ajaloolise tantsu ansambel Saltatriculi Tartust, Vento del Tempo Peterburist ja Fioretto Rakverest. Kaasa teevad muusikud Tartust ning Tallinna Georg Otsa nimelisest muusikakoolist.

Saltatriculi tuleb seekord Rakverre vararenessansikavaga, tantsudega 15. sajandi Itaaliast – esimestest Euroopa tantsukäsikirjadest. Kuigi need tantsud olid mõeldud õukondlastele, mitte elukutselistele artistidele, on neis üllatav teatraalsus. Nende tantsude autorid püüdsid oma kunstile antiigiviidetega väärikust juurde anda, samas vaimus on Saltatriculi kava. Nimelt jutustab see tantsulises vormis lugu sellest, kuidas allilma, aga ka kõigi maaaluste rikkuste jumal Pluton röövib viljakusjumalanna Demeteri tütre, kuidas Demeteri kurbuse tõttu närbub ka loodus ning kuidas viimaks kõik taas kohtuvad ning saabub lepitus, mille käigus sünnivad meie aastaajad.

Tempo del Vento kava “Il Giardinie­re” (“Aednik”) sisaldab itaalia autorite Fabritio Caroso, Cesare Negri ja Livio Lupi da Caravaggio renessansstantse.

Lisaks laupäevasele kontserdile on kõik huvilised oodatud pühapäeval kell 11 rahvamajas toimuvasse õpituppa, kus Vento del Tempo juhendaja Ekaterina Smolnyakova õpetab samade autorite tantse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles