Kaitseväe juhataja andis Virumaa partneritele ülevaate Kevadtormist

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm tuleb taas.
Kevadtorm tuleb taas. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem andis Lääne- ja Ida-Virumaa koostööpartneritele ülevaate aprillis algavast suurõppusest Kevadtorm.

Kohtumisest võttis osa ligi poolsada inimest, keda 29. aprillil algav ning pea 10 000 vormikandjat koondav õppus otseselt või kaudselt puudutab, sealhulgas maanteeameti, politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, Kaitseliidu ning linnade ja valdade esindajad, edastas kaitseväe peastaap.

"Eesmärk oli näidata kaitseväe avatust ja tutvustada inimestele, mida me kavatseme seoses peagi algava õppusega teha ning kuidas käituda juhul, kui oleme õppuse käigus mingit kahju tekitanud," ütles kindralmajor Herem ja lisas, et säärane kohtumine asjaosalistega aitab hoida nii omavahelist usaldust kui ka head koostööd.

Peamiselt esitasid kohtumisel osalejad küsimusi, mis puudutasid kahjude korvamist, teede kasutamist ja korrasolekut. Neile andis vastuseid kaitseväe peastaabi tsiviil-sõjalise koostöö ohvitser nooremleitnant Janno Isat. Lähipäevil jõuavad õppuse piirkonnas elavate inimeste postkasti infolehed, kus on vajalik teave õppuse kohta, sealhulgas info, mida teha ja kuhu helistada juhul, kui inimese vara on kahjustada saanud.

Samuti tuletati kohtumisel meelde, et õppusel ei kasutata küll lahingumoona, vaid üksnes imitatsioonivahendeid, kuid sellele vaatamata, ei tohiks kahtlase eseme leidmise puhul seda ise puutuda, vaid tuleks teavitada kaitseväge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles