Kris Killing: "Play-off-mängud on ikka midagi enamat"

Margus Martin
, reporter
Copy
Tamsalu Los Toros/TalTech alustab Eesti esiliiga korvpalli meistrivõistluste veerandfinaali reede õhtul koduses Tamsalu spordikompleksis.
Tamsalu Los Toros/TalTech alustab Eesti esiliiga korvpalli meistrivõistluste veerandfinaali reede õhtul koduses Tamsalu spordikompleksis. Foto: Ain Liiva

Sellel nädalalõpul algavad Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliigas play-off-kohtumised. Kahest veerandfinaali jõudnud Lääne-Viru meeskonnast alustab hooaja otsustavat faasi esimesena Tamsalu Los Toros/TalTech.

Tamsalulased võõrustavad kahe võiduni mängitava veerandfinaalseeria avamängus reede õhtul koduses Tamsalu spordikompleksis KK Viimis/Noto tiimi.

Põhiturniiril õnnestus neljandaks platseerunud Los Torosel otse selja taga viienda koha hõivanud vastasest mõlemas kohtumises jagu saada: novembri lõpus võideti viimsilasi võõrsil 95:79 ja märtsi alguses kodusaalis 77:63. Ent need mängud ei maksa praegu enam suurt midagi, sest play-off'is alustatakse taas nullist.

Tamsalu Los Toros/TalTechi peatreener Kris Killing kõneles, et eelseisva play-off'i valguses on avanev pilt, justkui tema juhendatavat meeskonda võiks seerias KK Viimsi/Notoga pidada põhiturniiri mänge silmas pidades favoriidiks, petlik. "Play-off-mängud on ikka midagi enamat," ütles Killing. "Pigem vōivad eelnenud vōidud meid uinutada ja vastaseid veel näljasemalt vōitu jahtima panna. Peame hoolikalt valmistuma ja mängima enda maksimumvōimete piiril. Kindlasti aitab meile kaasa koduväljakueelis. Ühelgi vōistkonnal ei ole meie vastu Tamsalus lihtne mängida."

Tamsalu meeskonna esindaja Rainer Tops kinnitas samuti tuntud tõde, et eelseisvad väljalangemismängud on hoopis teise kaalu ja pingega kui põhihooaja kohtumised. "Tulemus sõltub pisiasjadest ehk meeskond, kes suudab nüüd tegutseda kindlamalt, võidab ka mängu," rääkis Tops. "Viimsi on tugev ja arenev võistkond, kes mängib tarka korvpalli. Kindlasti pole nendega lihtne."

Tamsalulaste esindaja ütlusel on nende meeskonna koosseis olnud tänavusel hooajal olude sunnil omajagu kõikuv. Mõju on avaldanud nii mängijate vigastused kui ka tööülesanded ning ajateenistus kaitseväes. "Täit stabiilust pole me seetõttu veel saavutanud, aga loodame, et ehk leiame selle nüüd üles ning suudame Viimsile lahingu anda," märkis Rainer Tops.

"Me läheme ikka võitlema ja võitma," kinnitas omakorda Viimsi meeskonna peatreener Valdo Lips. "Põhiturniiri kahe omavahel peetud väga raske mängu põhjal, kus meil kummaski sisuliselt võiduvõimalust ei tekkinud, pean ka Tamsalut favoriidiks. Samas ega me sinna niisama kohale ei lähe, vaid ikka soovime neid võita."   

Tamsalu Los Toros/TalTech ja KK Viimsi/Noto lähevad esiliiga veerandfinaali esimeses mängus Tamsalus kokku reedel kell 20.

Põhiturniiri võitja RSK Tarvas peab avamängu viimase, kaheksandana veerandfinaali pääsenud valitseva esiliiga meistri Betoonimeister/Tskk/SK Nord meeskonnaga Rakveres 12. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles