Rakvere Karmeli koguduse uue hoone ehitus algab veel sellel aastal

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti kohaselt hakkab uus Karmeli koguduse hoone Rakveres Koidula tänaval välja nägema selline.
Projekti kohaselt hakkab uus Karmeli koguduse hoone Rakveres Koidula tänaval välja nägema selline. Foto: Arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal

Märtsikuu viimasel pühapäeval valis Rakvere Karmeli koguduse üldkogu järgmiseks viieks aastaks pastoriks Gunnar Kotieseni, kes on kogudust juhtinud viimased 11 aastat, samuti volitas kogudus juhatust uue hoone ehitusega sel aastal algust tegema.

“See oli väga üksmeelne koguduslik otsus, et oleme kõik koos valmis alustama ehitusprotsessiga,” kommenteeris Kotiesen.

Mitmeotstarbelise kogudusehoone projekt on valmis ning ehitusluba linnavalitsuselt olemas. “Praegu valmistame ette ehitushanget ning sobiliku pakkumise ja ehitaja leidmise korral on võimalik sügisel ehitusega alustada,” kostis Gunnar Kotiesen.

Ehituse ajaks plaanib kogudus üürida asenduspinna.

“Meie eripära on see, et kui pühapäeviti on saal rahvast täis, siis nädala sees olevatel üritustel külastab kirikut veel kaks-kolm korda rohkem inimesi. Ehk otsime rendipinda, mis oleks läbi nädala meie kasutuses, mitte ainult pühapäeviti,” lisas Kotiesen, kelle sõnul on prognoositud ehituse kestuseks umbes aasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles