Väike-Maarja tervisekeskusele anti kauaoodatud tegevusluba

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja tervisekeskus.
Väike-Maarja tervisekeskus. Foto: Vladislav Musakko

​Möödunud aasta märtsis sarikapidu pidanud ja läinud suvel valminud Väike-Maarja esmatasandi tervisekeskusele andis Eesti Haigekassa kauaoodatud tegevusloa.

Viimaseks takistuseks enne tegevusloa saamiseks nõutud kriteeriumite täitmist oli tervisekeskuses töötavatele perearstidele vastava meditsiiniinventari soetamine.

“Aparaatide hulk, mida tervisekeskuses nõutakse, on suurem kui tavalistel perearstidel. Näiteks ultraheliaparaat, milleta meie suurte kogemustega perearstid on siiamaani läbi saanud,” rääkis Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Tema sõnutsi ei peetud alguses kuigi otstarbekaks kulutada raha kallile aparatuurile, mis oleks tõenäoliselt seisnud suurema osa ajast kasutuseta kuskil kapiriiulil. “Aga üks asi viis teiseni, sest tervisekeskuses tööd alustanud uus noor ämmaemand läbis vastava koolituse ning saab nüüd seda aparaati oma töös kasutada,” lisas vallajuht.

Koos mitmesuguse mööbli ja meditsiiniaparatuuri ostmisega kulus Väike-Maarja vallal viimaste nõuete täitmiseks ligikaudu 20 000 eurot. Suure osa sisustusest soetasid äriühingutena tegutsevad perearstid ise.

Väike-Maarja tervisekeskuses töötab kolm perearsti, üks koduõde ja füsioterapeut, kusjuures füsioteraapiateenust osutatakse vallas koostöös Rakvere haiglaga.

Sama maja katuse all on ka ruum hambaarstidel ning osalise koormusega töötaval psühholoogil.

Rehabilitatsiooniteenust osutab tervisekeskuses MTÜ Virumaa Tugiteenused.

Tervisekeskuse projekti kogumaksumus oli ligemale 1,2 miljonit eurot, millest umbes pool miljonit moodustas valla omaosalus ning ülejäänu kattis riik Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu. Tervisekeskuse renoveerimise peatöövõtja oli AS Eviko.

Aleviku keskmes Pikal tänaval asuva tervisekeskuse pidulik avamine on kavas järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles