Eggo munade tootja Dava Foods andis teada, et ühes nende kuuest farmist avastati 19. märtsil regulaarse kontrolli tulemusel salmonellabakter. Ettevõtte juhi Vladimir Sapožnini sõnul tehakse koostööd veterinaar- ja toiduametiga, selgitamaks välja salmonelloosi tekkepõhjus.
Kanalas tuvastati salmonellabakter
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte juht ütles, et bakteri jõudmine munadeni võib võtta aega mitu nädalat, mistõttu aitas range kontroll tuvastada selle enne munade nakatumist. “Ka täiendavad kontrolli tulemused munadest osutusid negatiivseks,” lisas ta.
Farmist, kus bakter avastati, pole Sapožnini sõnul pärast proovi võtmist mune välja saadetud ega turustatud.