Koolilapsed üllatasid konkursil Briti sõdureid

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laste selge hääldus üllatas sõdureid ja hea meelega oleks nad veelgi rohkemaid lapsi autasustanud.
Eesti laste selge hääldus üllatas sõdureid ja hea meelega oleks nad veelgi rohkemaid lapsi autasustanud. Foto: Vladislav Musakko

Kolmapäeval sumises Rakvere eragümnaasium tavapärasest rohkem ootusärevusest ja põnevusest. Juba neljandat korda toimus seal maakonna koolide 3.–5. klasside lastele etlusvõistlus, kus tuli suure auditooriumi ees esitada luuletus. Sel konkursil ei saanud aga lugeda singer-vinger-ninaprilli, vaid luuletus pidi olema ingliskeelne.

Kui eragümnaasiumi inglise keele õpetaja Maris Marko tegi mulle ettepaneku žüriisse tulla, tekkisid mul kõigepealt kujutluspildid hirmpikkadest ettekannetest, mis lapsukesed õpetajate meeleheaks on kohusetundlikult pähe tuupinud.

Pärast tunnistas Maris Marko, etluskonkursi üks algatajatest, et tegelikult on juhendiski öeldud, et pikkuse eest lisapunkte ei anta. Tänu sellele saidki konkursile tulnud kuulda peamiselt lühikesi ja vaimukaid luuletusi, mis rääkisid enamasti loodusest ning sõprusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles