Konnad ootavad abi ja fond ootab luuletusi

Copy
Tähelepanu, konnad!
Tähelepanu, konnad! Foto: Urmas Luik

Konnade massiline kevadränne on soojade kevadilmade tõttu taas hoogu kogumas ning Eestimaa Looduse Fond (ELF) kutsub vabatahtlikke üles konnasid abistama ning palub autojuhtidel pimeduse saabudes olla väga tähelepanulikud nii kahepaiksete kui ka neid abistavate vabatahtlike suhtes.

Võimalusel võiks aprillikuu soojadel ja vihmastel hilisõhtutel vältida autoga sõite kohtades, kus konnad ületavad massiliselt teed. "Kahepaiksed hukkuvad rände ajal suurel hulgal just sellistes piirkondades, kus läbi märgala viib tiheda liiklusega maantee," selgitas kampaania "Konnad teel(t)" eestvedaja Kristiina Kübarsepp. "Kui maantee ääres on voolava veega veekogusid, lompe ja üleujutusalasid, kohtab ka seal tõenäoliselt rändavaid kahepaikseid. Kahepaiksete kevadise rände kestus sõltub ilmastikust, möödudes vähem kui nädalaga. Kui soe vaheldub külmaga, siis ränne peatub ja jätkub taas ilma soojenemisel," rääkis Kübarsepp.

Lisaks ootab ELF emakeelele pühendatud aastal luulesõpru osalema konnadeteemalisel luulevõistlusel "Hüppav konn", kuhu saab enda luuleridu esitada 14. aprillini. Parimatele luuletajatele jagatakse auhindu ja parimad tööd kantakse ette rahvusvahelisel konnapäeval, 27. aprillil Tallinna loomaaias.

Aktsioon "Konnad teel(t)" toimub Eestimaa Looduse Fondi eestvedamisel juba kaheksandat aastat. Algatuse eesmärgiks on pöörata tähelepanu rände ajal maanteedel massiliselt hukkuvatele kahepaiksetele, tõsta inimeste teadlikkust nende olulisest rollist looduses ning kutsuda vabatahtlikke üles oma kodukandis kahepaikseid talgute raames abistama. Varasematel aastatel on autorataste alt päästetud ligi 97 000 kahepaikset.

Projekti "Konnad teel(t)" toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles