Saada vihje

Rakvere uus praetoodete tootmishoone saab tootmisvalmis kevade lõpus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Marianne Loorents

HKScani Rakvere lihatööstus asus veebruaris valminud juurdeehitisse paigaldama uut praetoodete küpsetus- ja pakendamistehnoloogiat, tehas saab tootmisvalmis kevade teises pooles.

"Kaheksa miljoni euro suurune investeering Rakvere lihatööstuse laienemisse edeneb plaanide kohaselt ning uue tootmistehnoloogiaga moodne praetoodete osakond on tootmisvalmis eeldatavasti kevade teises pooles," ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Mere sõnul kasvab hakklihast valmistoodete turg Euroopas 10 protsenti aastas ning investeering kõige uuemasse küpsetus- ja tootmistehnoloogiasse võimaldab ettevõttel lansseerida uusi tooteid peale Baltikumi ka teistel HKScani koduturgudel.

Uue tootmistehnoloogiaga säästab ettevõte viis protsenti energiakuludelt ning elektri asemel võetakse energiaallikana kasutusele gaas. Ehitustöid Rakvere lihatööstuses teeb Lääne-Virumaa kohalik ehitusettevõte Antaares AS.

HKScan alustas 2000-ruutmeetrise praetoodete osakonna juurdeehitise rajamist septembris ning hoone valmis veebruaris.

Tagasi üles