Terased abilised mundris ja mundrita inimestele

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks väike osa Põhja häirekeskuse tohutu suurest ruumist on eraldatud ekraanidele ja nende jälgijatele.
Üks väike osa Põhja häirekeskuse tohutu suurest ruumist on eraldatud ekraanidele ja nende jälgijatele. Foto: Meelis Meilbaum

Tallinnas alustati avaliku korra jälgimist kaamerate abil 1998. aastal. Siis oli kesklinnas 14 kaamerat. Nüüdseks on turvakaamerad paigaldatud lisaks pealinnale Harjumaale. Kokku on kaamerasilmi, mille pilti Põhja häirekeskuses jälgitakse, üle saja.

Turvakaamerate pilt jõuab häirekeskusesse päästekorraldajate Jelena ja Janeki ette suurele ekraanile. Vahetus tööl kestab ühtjärge 12 tundi. Kaamerate edastatut jälgitakse ööpäev läbi.

Jelena rääkis, et vahetust alustab ta kõikide kaamerapiltide ülevaatamisega. Et kas need näitavad ikka kogu vaadeldavat perimeetrit või on jäänud nii-öelda suumi peale. Vahel juhtub ju, et päästekorraldajal on vaja mingit pilti suurendada ja hiljem unustab ta selle tagasi suumida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles