Galerii: Jakob Westholmi sünnipaika tähistab nüüdsest mälestuskivi

Copy
Haljala vallas Uuskülas meenutati tema sünnipaigas riigi- ja koolimeest Jakob Westholmi, kellele avati mälestuskivi.
Haljala vallas Uuskülas meenutati tema sünnipaigas riigi- ja koolimeest Jakob Westholmi, kellele avati mälestuskivi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Asutava kogu valimiste sajanda aastapäeva puhul süüdati omavalitsustes küünlad, mälestamaks Eesti esimese parlamendi liikmeid. Riigi- ja koolimehe Jakob Westholmi sünnipaigas Haljala vallas Uuskülas avati lisaks mälestuskivi.

Mälestuskivi avamisel viibisid ja eemaldasid sellelt katte Haljala vallavolikogu liige Annes Naan ja Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik.

Ligemale poolesajale kokkutulnule tegi ülevaate Jakob Westholmi elust ja tegemistest Egon Mets. Hea sõnaga meenutas suurmeest samuti kooli vilistlane, diplomaat ja arst Paul Lettens.

Muu hulgas meenutati sedagi, et tuntud riigi- ja koolimehe elutöö, omanimelise gümnaasiumi kirjutas suureks Westholmi gümnaasiumi vilistlane Jaan Kross romaaniga "Wikmani poisid".

Kui Haljala koolis kunagi ajalooõpetaja ametit pidanud Egon Mets rääkis, et Jakob Westholm tundis kõiki oma kooli õpilasi nime- ja nägupidi, siis 985 õppuriga kooli praegune juht Rando Kuustik pakkus, et olles samal ajal ka pedagoog, tunneb ta enamikku praeguseid gümnasiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles