Jahimehed avitasid rännuhimulist kobrast

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobras pääses vintsutustest tänu tähelepanelikele liiklejatele.
Kobras pääses vintsutustest tänu tähelepanelikele liiklejatele. Foto: Lee Lepiksoo

Väike-Maarja kandis maantee servas paar päeva ringi patseerinud kobras on tänu võlgu tähelepanelikele liiklejatele, kelle antud vihje päästis ilmselt tänavuse aasta looma elu.

Selles, et koprad kevade saabudes niisugustesse seiklustesse satuvad, pole Väike-Maarjas tegutseva jahiühistu Gun & Shot ühe eestvedaja Heimar Lepiksoo ütlusel midagi erakordset. “Igakevadine lugu. Emad hakkavad poegima ja peksavad uutele järglastele ruumi tegemiseks noored, eelmise aasta pojad, minema,” rääkis ta.

Eile hommikul mõnevõrra räsituna jahimeeste abistavatesse kätesse jõudnud, kaalutud ja läbi vaadatud kopra edasine käekäik osutus õnnelikuks: ta lasti pärast ülevaatust sobivas kohas loodusesse tagasi. Heimar Lepiksoo tähendas, et 14-kilosele koprale valmistas pisut probleeme seedimine. “Seedimine oli tal kinni, ilmselt oli pikka aega olnud kuiva toidu peal,” märkis jahimees veekogusid armastavast imetajast kõneldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles