Peldikuseminar veepäeval vedas õpetaja suu ammuli

Andres Pulver
Copy
Kuivkäimlad on praegu pigem suvekodudes ja aianurgas, kuid tänapäevane tehnoloogia liigub üha rohkem selles suunas, et ka majas sees olev tualett oleks vee- ja haisuvaba.
Kuivkäimlad on praegu pigem suvekodudes ja aianurgas, kuid tänapäevane tehnoloogia liigub üha rohkem selles suunas, et ka majas sees olev tualett oleks vee- ja haisuvaba. Foto: Elmo Riig

MTÜ Ökokratt korraldab veepäeva juba viiendat aastat. Kui neli esimest veepäeva peeti Tallinnas, siis tänavune üritus toimus Puhta Vee teemapargis ja kandis peldikuseminari nime.

Seminari sisse juhatanud kirglik välipeldiku austaja Marko Pomerants nentis, et iga tualetti peldikuks nimetada on vale. “See on sama, kui minna Võrumaale ja öelda igaühe kohta setu,” lausus ta.

Pomerantsi arvates on peldiku puhul olulised eksterjöör ehk välimus ja veekaitseline aspekt, kuid nendega ei maksa liiale minna. Tema sõnul on talumajapidamistes peldik harva kaevust kaugemal kui 20 meetrit. “Aga ennekõike austan ma välipeldikuid interjööri pärast,” ütles endine keskkonnaminister, kellele meeldib välipeldikus käia eriti talvel. Üks õige välipeldik peab olema mõnusalt avar – et oleks ruumi nii inimesele kui ka mõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles