Marti Kuusik on üks EKRE kandidaatidest ministritoolile

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Enne kaitsetööstusettevõttesse tööle siirdumist pidas Marti Kuusik Rakvere spordikeskuse direktori ametit.
Enne kaitsetööstusettevõttesse tööle siirdumist pidas Marti Kuusik Rakvere spordikeskuse direktori ametit. Foto: Meelis Meilbaum

Täna Tallinnas kogunenud keskerakonna, Isamaa ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogud kinnitasid koalitsioonileppe ja tegid teatavaks ministrikandidaadid. Kolmikliidu võimule saades võib ühe ministriportfelli napsata rakverlane Marti Kuusik.

Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonnas saadud kõrgharidusega Kuusik on EKRE kandidaat väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohale.

"Teenime isamaad, mis seal ikka kommenteerida. Üks minister peaks ikka Lääne-Virumaalt olema," lausus Marti Kuusik ja lisas, et ei maksa sündmustest ette rutata.

Kuusiku sõnutsi pole olnud ühelgi kolmest erakonnast liiga palju aega ministreid planeerida. "Seetõttu ei saa öelda, et see [kohtade jaotus] oleks mingi varases faasis otsustatud asi. Selles mõttes pidid reageerima kõik erakonnad päris kiiresti," kõneles ta. "Kuna minu taust on varasemast ajast teada, võisin variandina laual ikkagi olla."

Enne läinud aastal Eesti kapitalil põhinevasse kaitsetööstusvaldkonna ettevõttesse Threod Systems tööle siirdumist oli Kuusik üle viie aasta ametis Rakvere spordikeskuse direktorina. Varasemast on tal pikaaegne töökogemus pangandus- ja kindlustusvaldkonnast.

Mehitamata relvasüsteemide arendamise ja tootmisega tegelevas Threod Systemsis on Marti Kuusik viimased pool aastat täitnud tegevjuhi asetäitja kohustusi.

48-aastane Kuusik on ka Rakvere linnavolikogu liige.

Tagasi üles