Tamsalu korvpallurid said esiliigas šokkkaotuse

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu Los Toros/Tal Techi korvpallurid (valges) olid Eesti esiliiga meistrivõistluste veerandfinaali esimeses mängus selgelt liimist lahti, kuid üritavad teha vigade paranduse.
Tamsalu Los Toros/Tal Techi korvpallurid (valges) olid Eesti esiliiga meistrivõistluste veerandfinaali esimeses mängus selgelt liimist lahti, kuid üritavad teha vigade paranduse. Foto: Ain Liiva

Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliigas peeti sellel nädalalõpul kahe võiduni mängitavate veerandfinaalseeriate esimesed matšid. Üllatused ei lasknud ennast kaua oodata.

Kui põhiturniiri teisel kohal lõpetanud KA Tallinna Kalev/TLÜ 94:61 (45:28) paremust seitsmenda asetusega Tartu Kalev/Estiko vastu võis prognoosida, siis kahe ülejäänud veerandfinaalpaari avalahingud lõppesid üllatustulemustega.

Turniiritabeli kolmas, Eesti Maaülikool/Limitex autoklaasid neelas mõru pilli alla, kaotades kodusaalis endaga sarnast kiiret korvpalli viljelevale G4S Noorteliiga tiimile 77:81 (41:34).

Tõelist šokiteraapiat pakkus aga KK Viimsi/Noto, kes korraldas Tamsalus kohalikule Tamsalu Los Toros/TalTechile õhtu, mida selle mängumehed parema meelega ilmselt enam meenutada ei soovi. Viienda paigutusega viimsilased juhtisid esimese poolaja järel küll vaid 38:35, aga panid siis käima karusselli, mille pöörded olid neljanda asetusega väljakuperemeestele liiast. Lõppnumbriteks kujunesid tablool külaliste poolt vaadates 91:60.

"Taktika töötas, poisid võitlesid ja olid tublid ning pidasid distsipliinist kaitses kinni," märkis võitjate peatreener Valdo Lips, kes tuletas samas meelde, et tegemist oli siiski alles seeria esimese vaatusega. "Võit tuleb siis, kui võidame ka teise mängu. Arvan, et vastas on tugev võistkond, kes seda asja kindlasti niisama ei jäta. Nad teavad samamoodi, et teises mängus algab kõik jälle 0:0 seisult. See, et me esimesel korral neist üle olime, ei tähenda enne järgmise mängu algust mitte midagi. Vastane tuleb kindlasti hirmsa tahtmisega meile peale."

Tamsalu Los Toros/TalTechi juhendaja Kris Killing tunnustas esmalt Viimsi meeskonda korraliku partii eest, lausudes, et vastane tahtis seekord võitu märksa rohkem. "Lasime esimesel poolajal ennast uinutada. Võibolla oli meestel riietusruumis rahulolu, et küll tuleb, aga alustasime teist poolaega hoopis kahe pallikaotusega," rääkis Killing. "Pallikaotuste vahe oli katastroofiline. Selliste numbritega saab see seeria kiiresti läbi."

Tamsalulaste juhendaja lisas, et nüüd, kus seistakse, selg vastu seina, valmistutakse teiseks kohtumiseks erilisema hoolega. "Ega siin midagi enam tagasi hoida ei ole. Meil on kaks nädalat aega valmistuda," lisas ta 18. aprillil aset leidvat teist mängu silmas pidades.

Viimases, neljandas veerandfinaalpaaris, kus kokku lähevad põhihooaja kindel valitseja RSK Tarvas ja kaheksanda paigutusega tiitlikaitsja Betoonimeister/Tskk/SK Nord, peetakse esimene kohtumine 12. aprillil Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles