Huumoripreemia vastu võtnud Urmas Lennuk: "Ma ei oska üldse nalja teha"

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk on Oskar Lutsu huumoripreemia 31. laureaat.
Urmas Lennuk on Oskar Lutsu huumoripreemia 31. laureaat. Foto: Vladislav Musakko

Oskar Lutsu huumoripreemia tänavune laureaat, Rakvere teatri dramaturg-lavastaja Urmas Lennuk käis talle antud auhinnal pühapäeval Palamusel järel.

"Ma ei oska üldse nalja teha. Täna ka püüdsin – ei tulnud välja. Osa hakkasid isegi selle peale naerma," rääkis Lennuk, kes kiitis samas võõrustajaid ja nende korraldatud vahvat vastuvõttu. "Hästi südamlik, tore ja maitsekas. Kõige maitsetum element olingi mina. Ülejäänud oli kõik väga hästi," lisas ta.

Urmas Lennuki eelmise aasta üheks silmapaistvamaks saavutuseks oli Oskar Lutsu loomingust inspireeritud lavaloo "Paunvere poiste igavene kevade" kirjutamine ja lavastamine. Rakvere teatris ilmavalgust näinud lavastusse on autor pikkinud nii mõnusat huumorit kui ka sügavat elutunnetust.

Pika traditsiooniga Oskar Lutsu huumoripreemiat on välja antud nüüdseks 31 korda. Urmas Lennuk lausus naljatamisi, et Lääne-Virumaale tuleb ka järgmine Lutsu preemia. "Valisime juba välja: nüüd peab [Tõnis] Niinemets saama. Temale me muidugi seda enne ei anna, kui ta on Rakveresse kolinud," lausus dramaturg.

Enamalt jaolt üksikisikute ja asutuste-ettevõtete annetustest kogunevat Oskar Lutsu huumoripreemiat annab välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles