Vaata kaardilt, kus ja millal liigub suvise laulu- ja tantsupeo tuli Lääne-Virumaal

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeotuli asub teekonnale mööda Eestit.
Laulupeotuli asub teekonnale mööda Eestit. Foto: Elmo Riig

XXVII laulu- ja XX tantsupeo tuletulemine saab alguse 1. juunil Tartust ning pärast 4200-kilomeetrist teekonda jõuab tuli 4. juuli õhtuks Kalevi staadionile. 33 päeva kestvast üleeestilisest teekonnast on valminud kaart, kuhu on kantud ligi 500 tähenduslikku paika, kus tuli peatub.

Lääne-Virumaale antakse tuli üle 27. juunil kell 10 ning Järvamaa kätte ulatatakse see juba 29. juuni hommikul kell 10. "Teeme ära!" talgulehel on kirja pandud ka esimesed Lääne-Virumaal toimuvad laulu- ja tantsupeo juubeliaasta talgud. Näiteks tehakse heakorratöid Kuno Arengu kodutalu ja mälestusmärgi juures ning korrastatakse Pajusti alevikus asuv Eduard Vilde kirjandusauhinna laureaatide tammik. Lääne-Virumaal toimuvate laulu- ja tantsupeo juubeliaasta talgutega saab tutvuda siin.

Sel kõigi aegade pikimal tuleteekonnal saavad kõik võimaluse tuletulemisest isiklikult osa saada, aidates tuld Tallinna poole kanda või osaledes "Teeme ära!" talgupäeval.

XXVII laulu- ja XX tantsupeo tuletulemine on avamäng juubelipeole, mis kannab endaga laulu- ja tantsupeo väärtusi ja väge igasse Eestimaa nurka. Tänavu saab tuletulemise traditsioon 50-aastaseks – esimest korda toimus üleeestiline tuletulemine 1969. aastal seoses laulupeo sajanda juubeliga. Tuletulemise korraldab Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA koostöös kõigi Eesti maakondadega.

Tutvu tuleteekonna kaardi ja kultuurilooliste paikadega aadressil https://2019.laulupidu.ee/tuletulemine-2019/.

"Teeme ära!" talgupäeva saab registreerida talguveebis aadressil http://www.teemeara.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles