Politseinikud kõrvaldasid Lääne-Virumaal kanepikasvanduse

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal avastatud kanepikasvandus on Virumaal viimaste aastate suurim.
Eelmisel nädalal avastatud kanepikasvandus on Virumaal viimaste aastate suurim. Foto: Politsei

Aprilli esimesel nädalal pidasid Ida prefektuuri politseinikud Lääne-Virumaal kinni kaks meest, keda on alust kahtlustada kanepi suures koguses käitlemises. Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja Viru maakohtu loal võeti mehed kuni kaheks kuuks vahi alla.

Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juhi Dmitri Kabanovi sõnul on tegu viimaste aastate jooksul suurima kanepikasvandusega, mis on Virumaal avastatud. "Mehed kasvatasid kanepit Lääne-Virumaal maapiirkonnas ühe vanas tööstushoones, mille kelder oli spetsiaalselt ümber ehitatud. Muu hulgas olid seal valgus- ja soojusseadmed. Läbiotsimisel võtsid politseinikud ära ligi pool tuhat eri kasvufaasis kanepitaime," rääkis Kabanov. 

Kabanov lisas, et antud asja uurimises tehti koostööd maksu- ja tolliameti uurimisosakonnaga. "Uurimine on tegelikult veel alles algusjärgus ning mitu asjaolu vajab täpsustamist. Praeguses uurimisfaasis ei saa me kinnitada, kas ainet müüdi Eesti turul või mujal," selgitas Kabanov. 

Politseinikud pidasid neljapäeval, 4. aprillil kahtlustatavatena kinni kaks meest. Nädalavahetusel taotles prokuratuur meeste vahistamist ning kohtu loal võeti mehed kuni kaheks kuuks vahi alla. Kahtlustatavad, 32- ja 33-aastane mees, ei ole varem kriminaalkorras karistatud.

Läbiotsimiste käigus võeti ära ligi 500 kanepitaime, umbes kaks kilogrammi kuivatatud kanepit ja ligemale 10 000 eurot sularaha. Esialgsel hinnangul võib kogu ära võetud narkootilise aine hind tänaval ulatuda umbes 200 000 euroni.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Mari Luugi sõnul taotles ta kohtult meeste vahistamist, kuna hinnates seni tuvastatud asjaolusid, ei ole välistatud, et vabaduses viibides võivad nad jätkata kuritegude toimepanemist, ja arvestades ka seni menetluse kestel tuvastatut, oli vahistamise taotlemine vältimatu.

"Sellises mastaabis ja sellisel viisil kanepi kasvatuse avastamine ja likvideerimine annab narkootikumide ebaseadusliku käitlemisega tegelevatele inimestele väga selge ja ühese sõnumi – õiguskaitseorganid teevad sellise tegevuse paljastamisel jätkuvalt head tööd," lisas prokurör Mari Luuk.

Politsei palub inimestel, kellel on infot narkootikumide levitamise kohta, sellest teada anda. "Virumaal võib helistada numbril 337 2345 või kirjutada ida.narkovihje@politsei.ee. Samuti võib helistada hädaabinumbril 112 ja meile oma kahtlustest teada anda," teatas narkokuritegude talituse juht Dmitri Kabanov. Kanep on Virumaa narkoturul kõige enam käideldav aine. Kui 2017. aastal võtsid politseinikud Virumaal ära kokku üle nelja kilo kanepit, siis eelmisel aastal võeti ära ligi kaheksa ja pool kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles