15 000 sekundit noorte helgema tuleviku nimel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaluskohvikut külastanud abilinnapea Ain Suurkaev (vasakul) oli ürituse rohkest osavõtust meeldivalt üllatunud.
Osaluskohvikut külastanud abilinnapea Ain Suurkaev (vasakul) oli ürituse rohkest osavõtust meeldivalt üllatunud. Foto: Hilje Pakkanen

Eile toimus Rakveres Art Cafés Lääne-Viru Noortekogu korraldatud osaluskohvik, kuhu olid tulnud kokku kõik, kellele maakonna noorte heaolu korda läheb. Samal ajal koguneti osaluskohvikusse veel viieteistkümnes maakonnas.

Noortekogu asepresidendi ja Rakvere osaluskohviku peaorganisaatori Kalev Kodzise sõnul oli osaluskohviku eesmärk saada ühise laua äärde noored ning need inimesed, kellele kuulub võim otsuseid langetada.

“Igapäevase kooli ja huvitegevuse kõrvalt ei jätku noortel sageli aega, et õhtul veel kuhugi omavalitsusjuhtidega kohtuma minna. Meie üritus toimub päevasel ajal, nii saavad kõik huvilised kohale tulla,” kõneles Kodzis.

Osaluskohvikust osavõtt oli kõigile vabatahtlik, sellest hoolimata saabus oodatust tunduvalt enam inimesi, nii et korraldajatel tuli mõningase ruumipuudusega võidelda.

Kohapeal said osalejad vahetada kogemusi, anda ideid ja ühise arutelu tulemusena jõuda noortevaldkonna võimalike probleemide lahendusteni.

“Üritusel saadud ideed ja mõtted kirjutatakse üles ning edastatakse erinevatele ministeeriumidele töödokumendiks, millest lähtuda edasise tegevuse plaanimisel,” selgitas Kalev Kodzis ettevõtmise kaugemale ulatuvaid eesmärke.

Arutlusele tulnud teemadest kuus olid üleriigilised, oma maakonna tasandil sai määrata veel mõne teema, mis kohalikele noortele enim huvi pakkusid. Lääne-Viru n-ö oma teemad olid “Info liikumine ja kättesaadavus noorte seas” ning “Sportimisvõimaluste valik Rakveres ja terves maakonnas”.

Projekti osaluskohvikute korraldamiseks tegi Eesti Noorteühenduste Liit. Kohalikul tasandil olid korraldajateks noortekogud või noorte volikogud. Rakveres toimus üritus sellisel kujul esimest korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles