Vihula jättis presidentidele kustumatu mulje

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendid Toomas Hendrik Ilves (vasakult), Andris Bērziņš, Dalia Grybauskaitė ja Bronisław Komorowski jäid Vihulas toimunud kohtumisega rahule.
Presidendid Toomas Hendrik Ilves (vasakult), Andris Bērziņš, Dalia Grybauskaitė ja Bronisław Komorowski jäid Vihulas toimunud kohtumisega rahule. Foto: Meelis Meilbaum

Neljapäeval ja reedel kohtusid Vihula mõisas kolme Balti riigi ja Poola presidendid, et keskenduda ühistele energia- ja transpordiprojektidele. Vihula mõisa tegevjuht Tarmo Bachmann ütles, et sellisel tasemel sündmuste korraldamine on suureks auks nii Vihula mõisale kui kogu meeskonnale.

“Suur rõõm oli teha koostööd nii kõrgel professionaalsel tasemel tiimiga,” lausus Bachmann.

Et kogu päevakava oli väga detailselt kokku lepitud ja kogu kompleks privaatselt ainult pre­sidentide koh­tumisega seotud külaliste käsutuses, siis sujus Bach­manni sõnul kõik kenasti. “Kogu meie meeskonna valmisolek oli rohkem kui 100% ja seetõttu suuri üllatusi ei esinenud,” ütles ta.


Et selle aasta veebruaris võõrustati Vihula mõisas ka Balti riikide peaministreid, siis väga ootamatult presidentide kohtumine mõisarahva jaoks ei tulnud.
“Pigem oli hea meel tõdeda, et nii siinsete võimaluste kui kogu korraldusliku poolega jäädi rahule ja sellest tingituna otsustati ka presidentide kohtumine siin samas korraldada,” rääkis Tarmo Bachmann.
Vihula mõisa tegevjuht lootis, et Vihulas toimunud presidentide kohtumine ja selle meediakajastus tõi tuntust Vihula vallale ja ühtlasi kogu maakonnale.
“Meil kõigil on põhjust rõõmustada, et suudame siin piirkonnas sellisel tasemel külalisi võõrustada,” lausus Bach­mann.


Lahkudes kirjutas president Toomas Hendrik Ilves Vihula mõisa külalisteraamatusse: “Taastatud Vihula mõis on tõeline pärl, jättes kustumatu mulje nii mulle kui ka kolleegidele Läti, Leedu ja Poola presidentidele. Aitäh ka tähelepaneliku suhtumise eest!”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles